Bach bloesems

De oorsprong van Bach bloesems:

Dr. Edward Bach was een gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog die in de jaren ’30 een manier vond om de mens te helpen. Hij ontwikkelde een complete lijn van 38 bloesem remedies die ons kunnen helpen de positieve kanten van onszelf te vinden. Dr. Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van de mens een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in het herstel van een ziekte. Hij wilde een middel ontdekken dat de oorzaak aanpakt, in plaats van het gevolg.

Hoe kan dit nu helpen tijdens het afvallen?

Afvallen is vaak ook een emotioneel proces en Bach bloesems (druppels) kunnen je helpen in balans te komen. Het kan zijn dat je moeilijke momenten hebt tijdens het afvallen. Je mist een stukje zelfvertrouwen (kan ik het wel?), je mist misschien wel een stukje voor jezelf op leren komen waardoor je geen nee durft te zeggen (bijvoorbeeld, tegen het stukje appeltaart dat je schoonmoeder speciaal voor jou gebakken heeft). Je leeft voor een ander, ervaart veel stress, of je blijft piekeren wanneer je in bed ligt waardoor je niet in slaap kunt komen. In een consult kan ik voor je uitzoeken welke bloesems voor jou van toepassing zijn en je krijgt dan een potje op jou afgestemd mee.

Een van de reacties van mijn klanten: “Ik doe 2x daags 8 druppels in een flesje water, die ik gedurende de dag opdrink. Ik heb sindsdien heel goed ‘nee’  kunnen zeggen en heerlijke en bewuste keuzes in de supermarkt gemaakt! Ik voel me sterk en goed!”

Voor wie? Voor een ieder die hier voor open staat. Toepasbaar bij het afvallen, maar ook als je gezondheidsklachten hebt (als vermoeidheid, prikkelbaar, opgeblazen buik, eczeem enz) meer emotionele balans zoekt. We kunnen een Bach bloesem consult in een traject laten plaatsvinden maar is ook los af te nemen. Het kan in combinatie gebruikt worden met andere medicatie en is ook geschikt voor kinderen. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij hyperactiviteit, bedplassen, of autisme.

Wil je hier meer over weten? Maak dan een afspraak en kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek! Mail naar: info@dieetdeventer.nl