Gewichtsconsulten

Overgewicht is één van de meest voorkomende aandoeningen in westerse landen en kan mede de oorzaak zijn van onder andere hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en psychische klachten.

Veel mensen hebben wel eens geprobeerd om een dieet te volgen. Na veel moeite en het veranderen van het eetpatroon lukt het ze om een paar kilo kwijt te raken. Wanneer het oude eet-, leef- en beweegpatroon weer opgepakt wordt komen ze nog sneller aan. Het welbekende ‘jojo-effect’ treedt op. Je voelt je zwaar teleurgesteld en gefrustreerd:  een deuk in je zelfvertrouwen.

Met behulp van een voedings- en gewichtsanalyse ga ik samen met jou (en/of je kind) op zoek naar wat de mogelijkheden zijn om een goed en gezond gewicht te kunnen bereiken en dit ook vol te kunnen houden. Dat betekent dat alle adviezen afgestemd zijn op jou als individu. Wat goed is voor de één betekent niet automatisch goed voor de ander…

Hoe gaat dit traject in zijn werk:

Stap 1: We starten met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zal niet in rekening worden gebracht. Hierin zal ik je extra uitleg geven over de begeleiding van jezelf of je kind, krijg je alle formulieren mee  en uitleg over het bijhouden van het eetdagboek. Het gewicht, bloeddruk en lengte worden opgenomen.

Stap 2: In het eerstvolgende consult zullen we je voedingsdagboek bespreken, je wensen en verwachtingen en zullen we je (of dat van je kind) voorlopige streefgewicht en streefdatum bepalen.

Stap 3: Er zullen nu vervolgconsulten plaats gaan vinden. Daarin stellen we je voedingsschema bij en krijg je uitleg over gezonde voeding, beweging en balans. Ook krijg je tips hoe je bijvoorbeeld moet omgaan met het zogenoemde ‘emotie-eten’.

Hoeveel vervolgconsulten er zullen zijn hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld zal er rekening gehouden moeten worden met ongeveer 6 consulten. Dit omdat een verandering in eet- en leefwijze nu eenmaal tijd kost; het moet er een beetje in slijten…

Stap 4: Het laatste vervolgconsult: hier heb je je streefgewicht bereikt. Je krijgt nu nog tips mee hoe je op gewicht kunt blijven en dan sluiten we het traject af.

Wil je echter af en toe nog een controle waarbij ik je ‘weeg en meet’, dan is dat mogelijk door middel van een strippenkaart. 5 strippen geven recht op 5 keer een kwartier wegen en meten en de nodige tips.

Na het volgen van diverse trainingen kan ik ook meten middels bio-tensor of je last hebt van allergieën. Dit resultaat neem ik dan mee in het voedingsadvies. Tevens heb ik véél ervaring in melkvrije / glutenvrije voeding!